UCI C1 BMX Racing Terem verseny Saranks (Oroszország) 5. Vasárnap A Veszprémi Spartacus SE versenyzője Naszádos Saba első helyen végzett.

A tegnapi verseny tökéletesen zajlott. Este fél hétkor érkeztünk a szállásunkra. Korábban említettem, hogy a pályától 6 km-re található szállodában vagyunk. Reggel jönnek értünk és este visszavisznek egy kombi Ladával. Tökéletesen működik. Az utak szélesek, nincs nagy forgalom.

A lámpás kereszteződéseknél várakozván zöldjelzésre induló öreg buszok váltójának recsegő hangjára, régi emlékek bukkannak fel bennem -  valójában a Magyar BMX Racing sport is itt tart -.

Zöldjelzésre recsegő hanggal indulunk a nemzetközi megmérettetés felé!        Szényen!

Még szerencse, hogy van egy-két szülő, aki pénzt, időt, fáradságot áldozva, versenyről-versenyre viszi a BMX kerékpározó gyereket, akik eredményeket érnek el.                              Meddig?

Korán érkeztünk a pályára egy gyors Orosz reggeli után. 10.30-kor kezdődtek a selejtező futamok. A versenyzői létszám nem változott, hiszen nagyon sokan a csarnokban lévő kabinokban aludtak.

Saba, egy 1. és kettő 2. hellyel került a döntőbe. Negyediknek választhatott és ez örök dilemma számunkra, hogy melyik starthelyre álljon. A selejtező futamok során kiderült, hogy három Orosz versenyző egészen jól rajtol, viszont az első akadálynál nem stabilak. Négyes pályában állapodtunk meg, bízva abban, hogy az Oroszok egymást szorítják majd a pálya belső szélére és szabad út marad Saba számára.

Alapvetően minden úgy történt, ahogy terveztük, de ehhez kellett egy jó rajt.

Saba kiválóan rajtolt és az első kanyarban már az első helyen tekert és biztos volt már a győzelem, már amennyire a BMX Racing sportban, valamiben is biztosak lehetünk.

Történt már nem egyszer, hogy a célvonal előtt esett el valaki.