UCI C1 pontszerző verseny Szaranszk (Oroszország) Napló 3.

2015.10-17. Szombat Tegnap edzés után mielőtt a szállásra mentünk, átsétáltunk a város sportközpontjába vacsorázni, mely 100 métere található a BMX csarnoktól. Körbe vezettek bennünket a komplexumban és már a BMX fejlesztésére épült létesítmény láttán is meglepődtem, de ez épület egyszerűen pazar volt. Két kosár, illetve kézilabda pálya, két torna és egyben szertorna csarnok, 25 méteres uszoda, egy és + kettő tökéletesen felszerelt kondi terem, verseny biliárdterem, megfelelő nagyságú öltözők, étterem és lehetne még folytatni a felsorolást. Az étkezés önkiszolgáló rendszerben működik a lehető legegyszerűbb módon és rendkívül olcsó.

A kétnapos BMX verseny első napját tartották ma. Több mint, 150 versenyző, többnyire Szaranskból és Moszkvából. A pálya köré épített kb. 300 méter hosszú bemelegítő pálya tele volt BMX kerékpárokkal. Természetesen azok a kezdő versenyzők, akik nem rendelkeztek BMX-el, használhatták az oktatási programhoz használatos kerékpárokat.

Tökéletesen zajlott minden és megfelelő időben, a versenykiírásban rögzítettek szerint. A legmodernebb célfotó és számítógépes értékelő rendszer állt rendelkezésre.

Délután a challenge, este a bajnoki osztályok számára tartották a döntő futamokat.

Az elite lányoknál Natalia Suvorova, az elite férfiaknál Vladislav NEYASKIN végzett az első helyen. Evgeny KLESHCHENKO 2., Evgeny KOMAROV 5. helyen végzett.