Véghajrá az Olimpia előtt

A pekingi csapatiroda munkatársai, a kinti és hazai segítők első munkamegbeszélését tartotta Molnár Zoltán a csapat vezetője. Részletezte, a szervezési, sportszakmai, nemzetközi és sajtó munkával kapcsolatos feladatokat. 

Utazás 14 részletben

Ennek során  nyilvánvalóvá vált, hogy az utaztatás adja majd a legtöbb munkát.
Amint Babati Lajos elmondta,  az előkészületek kezdetén azt tervezték és gondolták, hogy a csapat, a csaknem tízezer kilométeres hosszú légi útra való tekintettel két-három géppel utazik  majd a kínai fővárosba. Az igények, kérések többszöri módosításával azonban a jelenlegiek szerint a csapat július 21. és augusztus 16. között 14 (!!) írdd és mondd, tizennégy részletben utazik az olimpia városába. Mindez azt jelenti, hogy a fogadás, az akkreditációs kártya érvényesítése, az olimpiai falubeli elhelyezés, 14 alkalommal kerül a csapatiroda munkájának középpontjába. 
Molnár Zoltán, július 21-én  a szálláscsinálókkal kel útra. Érkezésük után a szervező bizottsággal egyeztetik a versenyzők részvételi jogosultságát, véglegesítik a nevezést és átveszik az olimpiai falu magyar szálláshelyét. Ezt követően gondoskodnak a lakosztályok, szobák beosztásáról, a bérlemények, hűtőszekrények, televíziós készülékek felszereléséről, hiszen a résztvevők első csoportjaként az úszók, július 30-án indulnak. 
A Hainan társaság járatai általában helyi idő szerint délután, 14.30 órakor indulnak s a hat órás időeltolódás figyelembevételével pekingi idő szerint másnap reggel 6 óra előtt érkeznek a pekingi repülőtér új termináljára.

Kezdődik a ruhaátadás

A SYMA Csarnokban július 13-án (vasárnap) 9 és 17 óra között megkezdődik, majd naponta folytatódik a forma- és egyenruha, valamint az adidas sportruházat átadása. Komoly nehézséget jelent, hogy a Roland Divatház a korábbi indokolatlan kifogások elkerülése érdekében ezúttal csak próba után adja át a ruhákat. S e téren számos mulasztás történt. . Jó néhány versenyző, szakvezető akad, akik elmulasztották a próbát, sőt még olyanok is vannak, akik a méretvételen sem jelentek meg. 
A nevezési szinteket a legutóbbi időszakban teljesítő versenyzők is némi nehézséget okoznak. Jó néhányan, az előzetes tájékoztató nevezési listán sem szerepelnek. Ami azt jelenti, hogy akkreditációs kártyát csak a helyszínen, esetleg több órás várakozás után vehetik át, és a beutazáshoz kínai vízumot kell kiváltaniuk. 
Július 19-én (szombaton) az úszók kérésére 11 órakor kezdődik a Tatai edzőtáborban  a csapatbúcsúztató. Külön autóbuszok a SYMA csarnoktól 9.30 órától indulnak, és oda is érkeznek vissza kora délután, 14 és 15 óra között. Több sportág képviselői, így a Debrecenben sorra kerülő atlétikai bajnokság résztvevői, már felmentést kértek. 
Molnár Zoltán azt a tervet is ismertette, hogy a pekingi csapatirodán az időeltolódásra való tekintettel 24 órás szolgálatot tartanak, egy-egy ügyeletes vezető mindig elérhető lesz. Hasonlóan állandó jellegű a sportorvosi ügyelet is. 
Az élet itthon sem áll meg, és így a Sportok Háza negyedik emeletén lévő MOB Irodán  az  itthon maradók rendelkezésre állnak.