Veszprémi BMX Cross-os Londonban

 
Hello Mindenki !!
 
Az elmúlt 1 év Angliában.
 
2006-os Cheddari EB után költöztem át Londonba, ahol rögtön beálltam a nyugat londoni HAWKS BMX Klubba / www.hawksbmx.co.uk /. A klub szinte teljesen nemzetközi, mert az angolokon kívül tálalható dél-afrikai, brazil BMX-s, és néha-néha betéved kolumbiai, és francia is, de már magyarok is vannak. Azért írom többes számban, mert rajtam kívül van egy másik magyar is a itt, Winkler Gabor. Gábor 7 evvel ezelőtt szakadt el hazánktól a munkája miatt, és teljesen véletlenül találkoztam vele. Ő MTB DH, 4X , és egy év triatlon után, szóval csupa-csupa 26", 28" után januárban átváltott 20"-ra. Kemény edzések, és csonttörések árán de belerázódott a BMX-be, és szépen fejlődik a 30+ kategória mezőnyében!!! 2006 szeptemberben kezdtem az angliai BMX pályafutásom, és 19+ kategóriában 2. helyezést értem el a South Championships-en. Októbertől márciusig tartó South Region Winter Series összetettben 1. végeztem.
 
Tavasszal a nagyobb kihívást kedvéért ELITE licence kártyát váltottam. Téved, aki azt hiszi, hogy Jamie Staff, Mapp LAURENCE, vagy Kelvin Bateyvel be is zárult az elite létszám !!!!! Az országoson 3-4 csoportot tesz ki az elit mezőny, és tele van az előbb említett versenyzők tudásával felérő BMX-esekkel!! Az országos összetettben sajnos sérülés miatt 17. helyen zártam az évet!  Augusztus végén a British Championships-en a fél-döntőig jutottam, de a dintőbe jutást elszúrtam egy korai rajtolással és egy 6. hellyel! A nyári regionális sorozaton kihagyások után, összetettben visszatornásztam magam a 2. helyre, és a Night Rider Series-t is szinten 2. helyen zártam!
Szeptember 22-en Cheddarban megrendezett South-West Championships-et megnyertem, de az első helynek járó díjat már nem vehettem át, mert közölték hogy nem vagyok idevalósi!!! Hat ennyit a sportszerűségről, és "a sport eggyé kovácsol minket" eszméről!!!
 
Egyéb érdekesség, hogy nemrégiben felkerültem a brazil BMX-es hírek köze, amit Rodrigo Zanini, és a NESS BIKES-nek köszönhetek!!  Ezek megtekinthetők itt.
 
Utóirat.
Üdvözlök minden magyar BMX-est innen Londonból, és remélem minél hamarabb, találkozunk megint!!!
 
ÁDÁM